25 Mayıs 2015 Pazartesi

En Fit Ev Köftesi

Bir televizyon programı aşçısı edasıyla sizlere sunmak istediğim bir köfte tarifimiz var bugun hanımlar, beyler :)

Bu köfte tarifimizden 4 adet köfte çıkıyor ve akşam yemekleri için oldukça pratik bir o kadar da lezzetli.

Malzemeler:
*120 gram yağsız dana kıyma veya 200 gram tavuk
*100 gram sebze
*1 tatlı kaşığı zeytinyağı
*Az bir miktar tuz
*İstenilen baharatlar


Tarif aslında sizlerin de tahmin edebileceği gibi oldukça basit ve bilindik. Yağsız kıymamız veya tavuk köftesi yapmak istiyorsak rondodan geçirdiğimiz tavuk etimiz ile doğradığımız sebzeler ve geri kalan bütün malzemelerle karıştırıp yoğuruyoruz güzelce.  Daha sonra da 1 tatlı kaşığı zeytinyağımızı tavaya sürerek kızartıyoruz köftelerimizi, gerçi pek kızartmak denemez ızgara gibi oluyor daha çok. 



Bana kalırsa grill tavalarla daha güzel bir sonuç alınıyor görüntü açısından, çizgi çizgi mangalda pişmiş gibi oluyor üstleri.  Tavayı da güzelce ısıtmakta da fayda var yoksa dağılıveriyor köfteler.  Ben hep sebze hakkımı soğan ve maydonozdan yana kullandım ama tabiki sizler zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. 


Bu köfteleri yanında yağsız yoğurt ve tam tahıllı ekmek ile tükettikmi bizden iyisi yok :)) hem sağlıklı, hem lezzetli! Tabii porsiyon kontrolünü unutmadan :)

Deneyenleriniz olursa yorumlarınızı hatta fotoğraflarınızı görmeyi çok isterim.  Sizlerin de böyle fit tarifleriniz var ise paylaşın lütfen :)

Son olarak afiyet olsun, formda tutsun ;) (fitizdiet mutfak mottosunu araklamış olabilirim burda^^)


Sevgiler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder